WEEKENDDEAL: Gereedschapswagen met 5 gevulde lades

-40%

Nu € 400 korting!
 • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

 • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd

 • Gratis retourneren binnen 180 dagen

 • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Airpress compressor Hobby HL 425/100

Voor 20:00 besteld, zaterdag in huis
 • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

 • Gratis thuisbezorgd

 • Voor 20.00 besteld, morgen in huis

 • Gratis retourneren binnen 180 dagen

 • 2 jaar volledige garantie

Voor- en nadelen

 • Staat stevig door middel van de twee wielen en de rubberen poten.
 • Door de hendel is de compressor gemakkelijk mee te nemen.
 • Slaat niet al te vaak aan om bij te vullen door de relatief grote ketel van 100 liter.
 • De compressor wordt standaard zonder olie geleverd.

Omschrijving: Airpress compressor Hobby HL 425/100

Deze HL 425/100 compressor van Airpress, heeft een ketelinhoud van maar liefst 100 liter. Hiermee is het mogelijk om lichtere klussen uit te voeren, zoals verfspuiten of banden oppompen. De compressor staat erg stevig door de twee rubber poten onderop. 

Motor

De compressor is voorzien van een zeer krachtige 1.500 watt motor. Genereert een druk tot maximaal 8 bar en een werkdruk van 6 bar. Heeft een aanzuigvermogen van maar liefst 425 liter per minuut. Let wel dat de motor oliegesmeerd is en van tijd tot tijd onderhouden moeten worden. Het aantal pomptoeren per minuut is maximaal 2850.

Olie bijvullen?

Op de achterkant van de motor zit een rood sleuteltje. Wanneer u het sleuteltje eruit haalt, dan is het mogelijk om via het gat wat ontstaat de olie bij te vullen. Onder dit rode sleuteltje zit een rode indicator welke u vertelt hoeveel olie er nog in de motor zit. We verkopen speciale compressorolie voor in de olietank. Gebruik de machine tussen de +5° C en +40°C. Dit heeft te maken met het te warm of te koud worden van de olie. Wanneer de olie te koud is wordt deze stroperig. Te warm? Dan wordt de olie te vloeibaar. Dit is niet goed voor de juiste smering van de compressor. 

Condens wateraftap

De compressor zal direct lucht aanzuigen wanneer deze aangezet wordt. De lucht bevat altijd wat condens, wat er uiteindelijk voor zorgt dat er onderin de compressor een laagje water ontstaat. Wanneer dit laagje water te lang blijft zitten, dan heeft u kans dat de compressor gaat roesten. Dit is tegen te gaan door gebruik te maken van de watertap, welke onderop de compressorketel zit. Het is aan te raden om regelmatig het condenspeil te checken voor een langere levensduur van uw compressor. 

Luchtfilter

Op de linkerkant van de motor is een luchtfilter op de compressor te draaien. Dit filter zorgt ervoor dat vuiligheid in de lucht (zoals stof) achterblijft in het filter en dus niet terecht komt in de compressor zelf. Zo zorgt u voor schone lucht in de compressor wat de levensduur van de compressor verlengd. Het is van belang om dit filter regelmatig schoon te maken. Dit doet u door het filter eraf te draaien en schoon te blazen. 

Luchtaansluiting

Weet u ook nooit goed welke luchtkoppeling u nodig heeft? De compressors van Airpress hebben een universele luchtkoppeling. Dit houdt in dat er zowel een Orion als een Euro koppeling op zou passen. De Euro koppeling past direct op de compressor. De Orion koppeling sluit u als volgt aan: 

 1. Druk de huls van de koppeling in zijn geheel naar achteren.
 2. Druk de betreffende insteektule in de koppeling.
 3. Druk de huls van de koppeling in zijn geheel weer naar voren, zodat deze weer vast zit.

Bediening

Op de compressor zitten twee manometers, voor de werkdruk en voor de keteldruk. Daarnaast zijn er twee luchtaansluitingen bevestigd. In het midden van de luchtaansluitingen vindt u het reduceerventiel. Hiermee is de druk te reduceren. Voor uw veiligheid zit er aan de zijkant ook nog een veiligheidsventiel. Dit houdt in dat, wanneer de compressor is ingeschakeld en gaat pompen, de compressor bij 8 bar ook stopt en niet door blijft draaien naar 9 of 10 bar.

Let wel: de wieltjes dienen nog gemonteerd te worden. Schroefjes hiervoor zijn inbegrepen. De compressor wordt zonder compressorolie geleverd. Op zoek naar een andere compressor? Bekijk dan ons gehele assortiment in compressors.

Specificaties

Artikelnummer
36834
Garantie
2 jaar garantie
Gewicht
57 kg
Voltage
230 v

Rintje laat 't zien

Airpress compressor Hobby HL 425/100 | Datona.nl

Foto's van klanten

Jouw foto hier?

Stuur je foto('s) naar spotvandeweek@datona.nl

Beoordelingen

3 Beoordelingen

4.65/5

Op basis van 3 beoordelingen

5
2
4
1
3
0
2
0
1
0

Schrijf een beoordeling en win een cadeaubon t.w.v. € 50,-

Elke maand belonen we de beste productbeoordeling met een gereedschapsbon van € 50,- en eeuwige roem.

Geverifieerde beoordeling
Raadt dit product aan
‘SCHITTEREND’
HEB EERDER ANDERE GEHAD
NU ZAL IK DEZE MOETEN PROBEREN