BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!

-21%

Gebruik de kortingscode BTWVRIJ
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd

  • Gratis retourneren binnen 180 dagen

  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Velgen zandstralen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Velgen zandstralen

Voor het stralen van velgen raden wij aan om de volgende tips op te volgen. Het stralen van bepaalde werkstukken, zoals velgen, is soms een lastige klus! Zandstralers zijn niet alleen voor de professional, maar ook voor de hobbyist! 
Wij bieden u daarom 5 praktische tips aan, die u verder helpen bij het kiezen van zandstraler, straalmiddel en de juiste accessoires.  

1: Straalcabine voor velgen

 

Bij het zoeken naar een geschikte straalcabine raden wij aan om goed te kijken of u een mobiele straalketel of straalcabine wil. Er zijn verschillende groottes en formaten in zandstralers. Voor het stralen met een straalcabine is het van belang dat er genoeg werkruimte in de cabine aanwezig is voor datgene wat u wilt stralen. Wij adviseren voor velgen een straalcabine met een minimale werkruimte van 110 liter of kies voor een mobiele straler. Met deze zandstralers heeft u genoeg werkruimte om het werkstuk te draaien en te stralen.

2: Aanschaf van een straalcabine

Wanneer u de juiste grootte heeft gekozen, is het van belang om te kijken in wat voor mate u een zandstraler gaat gebruiken. Wanneer u van plan bent vaak te stralen, raden wij aan om een straalcabine mét stofafzuiging te gebruiken. Een straalcabine met stofafzuiging zorgt ervoor dat uw werkplaats stofvrij blijft en dat u altijd met helder zicht te werk gaat. Ook zorgt de afzuiging ervoor dat uw luchtwegen schoon blijven van stof.

3: Accessoires voor het stralen

Bij het zandstralen adviseren wij om gebruik te maken van extra sterke beschermende straalhandschoenen. De straalhandschoenen worden standaard geleverd bij de straalcabines, maar zijn ook los verkrijgbaar in onze webwinkel. Naast de handschoenen zijn er ook beschermende brillen, TL-lampen, beschermfolie, nozzles, stofafzuiger, borstels en meer verkrijgbaar.

4: Straalpistool kiezen

Werken met een goed straalpistool is het halve werk. Een straalpistool wordt zowel gebruikt bij de mobiele zandstralers als bij straalcabines. Voor elk type straalcabine zijn er diverse straalpistolen verkrijgbaar, kijk daarom goed naar het type straalcabine dat u gebruikt. Een straalpistool is snel en eenvoudig te monteren en een must voor het stralen van velgen en andere werkstukken. Straalpistool accessoires zoals nozzles en mengselsproeiers zijn ook te bestellen via onze webwinkel. 

5: Kies het juiste straalmiddel 

Zoals er ook verschillende soorten velgen zijn, zijn er ook diverse soorten straalmiddelen. De straalmiddelen die geschikt zijn voor de zandstralers en straalcabines, zijn onder andere: glasparel, aluminiumsilicaat en het oersterke aluminium oxide (korund). Wij adviseren om goed te kijken naar wat voor type velg u wilt stralen, en daarbij het geschikte straalmiddel te zoeken. Let bij het stralen ook op de hoeveelheid druk die op het straalmiddel wordt gezet. Te veel druk zorgt voor deuken en oneffenheden in het materiaal ongeacht het straalmiddel.

Heeft u vragen over stralen? Onze experts helpen u graag verder. U kunt ons iedere maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur en 21:00 uur bereiken via e-mail, telefoon, chat en whatsapp. Op zaterdag zijn we geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur.