BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!

-21%

Gebruik de kortingscode BTWVRIJ
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd

  • Gratis retourneren binnen 180 dagen

  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Welke autokrik heb ik nodig?

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Welke autokrik heb ik nodig?

We hebben het allemaal wel eens nodig gehad: een autokrik. Een ideaal stukje gereedschap voor onder andere het wisselen van een autoband of het vervangen van de remblokken. Met een krik is het liften van uw voertuig een fluitje van een cent. Veiligheid is hierbij erg belangrijk. Daarom moet u wel de juiste autokrik gebruiken. Maar welke autokrik is nou geschikt voor uw auto en waar moet u opletten?

Allereerst is het gewicht van de auto belangrijk. Ieder voertuig heeft een ander gewicht en iedere krik heeft een maximaal draagvermogen dat het kan tillen. Voor een lichte auto kunt u een andere krik gebruiken dan voor een zware auto. Dit geldt ook voor campers, caravans en bedrijfswagens.

“Kijk eerst of de krik bij u en uw auto past aan de hand van de capaciteit, de minimale en maximale hoogte én het gebruik van de krik

Voor vrijwel alle personenauto's is een krik met een capaciteit van 1,5 of 2 ton voldoende. Is uw personenauto aan de grote en zware kant, zoals een SUV, ga dan voor een garagekrik van 3 ton. Wilt u zwaardere voertuigen liften, zoals bedrijfsauto's en landbouwvoertuigen, dan adviseren wij een industriële krik van 5 ton. Voor extreme gevallen hebben wij de industriële werkplaatskrikken met een capaciteit van 8 ton en 10 ton

Daarnaast zijn er voor vrachtwagens nog krikken met een capaciteit van 22 ton en zelfs 35 ton verkrijgbaar!

Naast het gewicht is de minimale en maximale hoogte van de krik belangrijk. Voor verlaagde auto's is de minimale hoogte belangrijk. Daarvoor zijn er lage modellen verkrijgbaar, omdat niet iedere krik onder deze auto's past. Voor hoge auto's, zoals SUV's, is de maximale hoogte belangrijk omdat de krik wel hoog genoeg moet zodat de wielen vrij komen van de grond. Meet daarvoor eerst de speling tussen de bodem van de auto en de grond op.

Ook het gebruik is belangrijk bij het kiezen van de juiste krik. De één wil een krik standaard in de auto hebben liggen, de ander wil de krik alleen gebruiken in de werkplaats. Daarom hebben wij onderscheid gemaakt tussen een autokrik en een garagekrik/werkplaatskrik. Een autokrik is klein en compact en kan gemakkelijk mee in de auto of caravan en de garagekrikken zijn groter en stabieler en ideaal voor in de werkplaats.

Dus voordat u een keuze maakt tussen een autokrik: kijk eerst of de krik bij u en uw auto past aan de hand van de capaciteit, de minimale en maximale hoogte én het gebruik van de krik.

Wilt u graag meer advies over autokrikken? Bel dan vrijblijvend met de experts van Datona. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.