Gratis gereedschap t.w.v. 49 euro bij je bestelling

GRATIS

Gratis gereedschap t.w.v. 49 euro bij je bestelling vanaf 49 euro!
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd

  • Gratis retourneren binnen 180 dagen

  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Wat is een lagertrekker?

3 Producten

3-delige poelietrekkerset 3 armig
3-delige poelietrekkerset 3 armig
€ 129,00 € 149,00
Verwachte levertijd is 23-01-2023
Stuurwiel verwijderset 14-delig
Stuurwiel verwijderset 14-delig
€ 25,00 € 49,00
Levertijd: ca. 2-3 werkdagen
Wiellager trekker universeel
Wiellager trekker universeel
€ 79,00 € 99,00
Levertijd: ca. 2-3 werkdagen

3 Producten

Wat is een lagertrekker?

Wanneer je aan jouw auto aan het sleutelen bent, zal je ook wel eens de lagers moeten vervangen. Denk bijvoorbeeld aan wiellagers, krukaslagers of poelies. Als je deze zonder de lager te beschadigen wil vervangen, is het aan te raden om een lagertrekker te gebruiken.

De verschillende lagertrekkers

Zoals gezegd kan je een lagertrekker toepassen bij meerdere onderhoudsklussen aan een auto. Dit betekent dat er ook verschillende soorten trekkers zijn. Om een wiellager te trekken heb je namelijk andere tools nodig dan voor het trekken van poelies.

Hoe vervang je een stuurwiel?

Om een stuurwiel te verwijderen heb je een speciale set nodig, zoals onze stuurwiel verwijderset. Met behulp van dit stuk gereedschap is het vervangen van je stuurwiel een fluitje van een cent. Bovendien is de set geschikt voor bijna alle auto’s en tractoren.

Wat heb je nodig om een wiellager te vervangen?

Wanneer je wiellager wil vervangen, kan je gebruik maken van onze universele wiellager trekker. Met deze set kan je de naaf en het lager verwijderen zonder de stuurkogel en het fuseehuis te demonteren. Dit scheelt enorm veel tijd en maakt het vervangen van je wiellager een stuk eenvoudiger.

Distributieriem of krukaspoelie vervangen?

Ga je bezig met het vervangen van je distributieriem of is het tijd om die krukaspoelie te vervangen? Dan kan je gebruik maken van een poelietrekker. Deze zijn er 2- en 3-armig, maar je hebt ook sets die beschikken over zowel 2 als 3 armen. De 3-delige poelietrekkerset van Datona is veelzijdig in gebruik en de trekarmen kunnen zowel inwendig als uitwendig worden gebruikt.

Voor alle lagertrekkers kan je een kijkje nemen op onze website. Daar beschrijven wij per product de werking en toepasbaarheid. Zo weet jij altijd welke lagertrekker je kunt gebruiken voor jouw klus.

Meer weten over het onderhoud van jouw auto?

Wil je meer weten over het onderhouden van een auto? Kijk dan eens naar onze 5 tips om zelf je auto te onderhouden. Daarnaast vind je op onze blogpagina meerdere autoblogs, zodat jij meer kan leren over het onderhoud van jouw auto! Veel klusplezier toegewenst.