BTW-vrije dagen: 21% korting op alles!

-21%

Gebruik de kortingscode BTWVRIJ
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd

  • Gratis retourneren binnen 180 dagen

  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Olie afzuigpompen

3 Producten

Bestverkocht
Olie lekbak - 2 stuks
Olie lekbak - 2 stuks
€ 56,25 € 69,00
Voor 20:00 besteld, morgen in huis
Olie opvangbak voor onder hefbrug
Olie opvangbak voor onder hefbrug
€ 229,00
Voor 20:00 besteld, morgen in huis
Olie opvangbak met tuit
Olie opvangbak met tuit
€ 29,95 € 49,00
Niet op voorraad - langere levertijd

3 Producten

Olie wegpompen met een olie afzuigpomp

De naam zegt eigenlijk al wat een olie afzuigpomp doet. Een olie afzuigpomp maakt het heel eenvoudig om olie weg te pompen. De olie stroomt automatisch door de slang van de afzuigpomp richting het reservoir. Vaak zijn olie afzuigpompen voorzien van een doorzichtige behuizing, zodat je precies kunt zien hoeveel olie je al hebt opgezogen. Het voordeel van een olie afzuigpomp is dat echt alle olie wordt verwijderd. Er blijven dus geen restjes van de vloeistof achter. Ook is het vaak mogelijk om andere vloeistoffen op te zuigen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan koelvloeistof en de vloeistof van hydraulische systemen.

Wanneer je de olie hebt weggezogen, kun je de olie opvangen in een olie opvangtank of opvangbak. Er zijn ook olie opvangtanks verkrijgbaar die standaard zijn voorzien van een olie remover. Zo maak je het jezelf nog makkelijker. Een olie opvangtank met olie remover is ideaal voor iedere professionele monteur die dagelijks bezig is met het verversen van motorolie. Je kunt ze in hoogte verstellen en daardoor eenvoudig gebruiken in combinatie met een hefbrug. Ben je wat minder vaak bezig met het verversen van olie? Dan volstaat een handmatige olie afzuigpomp met een losse olie opvangbak.  

Moeiteloos olie verwijderen uit motorblokken

Een olie afzuigpomp is onmisbaar bij het verversen van motorolie. Met deze pomp is het namelijk geen enkel probleem om de olie volledig te verwijderen. Wanneer je een motorblok enkel leeg laat lopen, bestaat de kans dat er nog een klein beetje olie blijft zitten. Dit is natuurlijk niet wenselijk wanneer je de olie en het oliefilter gaat vervangen. Het is mogelijk om olie uit motorblokken van allerlei verschillende voertuigen te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan motorblokken van auto’s, tractoren, campers en boten.

Afzuigpomp voor verschillende vloeistoffen

Naast dat je een olie afzuigpomp kunt gebruiken om olie weg te zuigen, kun je de afzuigpomp ook gebruiken voor andere vloeistoffen. In principe heb je dan te maken met een universele vloeistofpomp. Vaak worden deze afzuigpompen gebruikt voor het wegpompen van koelvloeistof en vloeistoffen van hydraulische systemen. Ook is het mogelijk om een vloeistofpomp te gebruiken voor het bijvullen van olie of een andere vloeistof. Zo kun je nauwkeurig te werk gaan zonder te knoeien.

Jouw nieuwe olie afzuigpomp bestel je voordelig op Datona.nl

Een nieuwe olie afzuigpomp voor jouw werkplaats of garage bestel je eenvoudig op Datona.nl. Wil je graag advies over olie afzuigpompen of andere producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!