SALE: 20% korting op alles!

-20%

Gebruik de kortingscode SALE25
 • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

 • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd

 • Gratis retourneren binnen 180 dagen

 • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Exclusive drukstraalcabine - 990 liter

Voor 20:00 besteld, morgen in huis
 • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

 • Gratis thuisbezorgd

 • Voor 20.00 besteld, morgen in huis

 • Gratis retourneren binnen 180 dagen

 • 2 jaar volledige garantie

Voor- en nadelen

 • Schone werkomgeving zonder stof- en/of straalmiddeloverlast.
 • Gemakkelijke start/stop met groot voetpedaal.
 • Hoog rendement met een laag luchtverbruik dankzij de drukstraaltechniek.

Omschrijving: Exclusive drukstraalcabine - 990 liter

Deze drukstraalcabine is voor het echte, professionele gebruik. Vergeleken met injectiestralen zorgt deze straalmethode voor een veel hogere werksnelheid. Dit komt doordat de perslucht alleen gebruikt wordt voor het verspuiten van het straalmiddel (en niet tevens voor het opzuigen ervan). De lucht wordt efficiënt verbruikt.

Zicht

Voor een goede werkzicht is de drukstraalcabine voorzien van een 3 LED lampen en een krachtige stofafzuiging.  Zo heeft u nooit last van stof of straalmiddel. Om het zicht nóg beter te maken is de straaldrukcabine voorzien van een opstap van 35 cm hoog. Het geharde doorkijkvenster van 69 x 33 cm is te voorzien van glasfolie. Het doorkijkvenster is gemakkelijk omhoog te halen door middel van gasveren. Het grote voordeel van het doorkijkvenster is dat u gemakkelijk grote objecten in de cabine plaatst. Veel gemakkelijker dan bijvoorbeeld door een zijdeur. 

Straal informatie

De druk is eenvoudig af te lezen door middel van de manometer. De ene manometer aan de onderkant van de cabine meet de inkomende druk, de andere manometer meet de uitgaande druk. Afhankelijk van waar u mee straalt én wat u straalt ligt de werkdruk rond de 4 - 6 bar. De cabine is te vullen met maximaal 12 liter straalgrit, zoals korund, glasparelspeedblast maar ook soda is uitermate geschikt voor deze cabine. 
Er is een zware compressor nodig om de straalcabine te gebruiken. Gebruik zeker geen lichte compressor! 

Technische informatie

Er is ongeveer een oppervlakte van 400 tot 500 cm2 per minuut schoon te stralen met 4 kg per cm2 aan luchtdruk en met een nozzle van 6 mm. De diameter van de straalkorrels mag niet groter zijn dan 1,2 mm. Tot slot is de slang van het meegeleverde straalpistool maar liefst 250 cm lang, met een diameter van 2,5 cm. De oppervlakte van de werkruimte is 117 x 89 x 80 cm. U zet de cabine aan door middel van de elektrische voetpedaal.

Alle Datona straalcabines zijn hoogwaardig afgewerkt en zijn voorzien van een kras- en slagvaste poedercoating. Deze drukstraalcabine wordt ongemonteerd geleverd. Het straalapparaat wordt daarnaast inclusief straalpistool, keramische nozzles (6 mm), veiligheidshandschoenen, set glasfolie en verlichting geleverd. De straalcabine heeft een foam bescherming over de randen van de cabine als afdichting.

Extra beschermfolienodig? Of extra nozzles van 6 mm, 7 mm, of 6 en 7 mm nodig? Datona verkoopt deze onderdelen ook los!

Specificaties

Artikelnummer
DT-55118
Afmetingen lxbxh
132 x 158 x 206 cm
Garantie
2 jaar garantie