Vragen? Bel ons op 03 808 3168

Mijn winkelwagen 0 Afrekenen

Retour sturen van een product

Is er iets mis met uw product of voldoet het niet aan uw wensen? Dan mag u het altijd gratis retour sturen. We willen graag tevreden klanten en gaan daarin heel ver. Dat is Datona.

Wanneer mag u een product terugsturen?

  • Binnen 180 dagen na levering.
  • Als u niet tevreden bent (om wat voor reden dan ook).
  • Het artikel niet gebruikt is.

180 dagen zichttermijn

Wij zijn blij met u als klant en daarom geven we u een uitzonderlijke zichttermijn van 180 dagen. Binnen deze 180 dagen mag u zonder opgaaf van redenen uw bestelling herroepen en gratis retour sturen. Dit houdt in dat u aan ons meedeelt dat u afziet van de koop middels het retourformulier, telefoon of e-mail. Nadat u deze mededeling heeft gedaan, heeft u nog 14 dagen de tijd om het product of de producten terug te sturen. We verzoeken u om het in de originele verpakking te retourneren.

Nadat wij uw mededeling om te herroepen hebben ontvangen, storten we het aankoopbedrag zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding (meestal binnen 3 werkdagen) terug. Wij betalen terug via hetzelfde betaalmiddel als waarmee de betaling is gedaan. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Hoe werkt retourneren?

Om te beginnen verzoeken we u om het online retourformulier in te vullen, een brief te sturen of e-mail met daarin de wens om een artikel(en) retour te sturen. Als we uw retourformulier ontvangen hebben, sturen we u een retoursticker en instructies om uw producten gratis terug te sturen. Het is voor ons prettig als u het product in de originele verpakking terugstuurt. Lukt dat niet, dan verzoeken we u om het zo goed mogelijk te verpakken voor u het terugstuurt. Als u zelf het artikel retour stuurt, zonder een retourlabel van Datona, dan worden de kosten voor het retour sturen niet vergoed.

Als u geen gebruik wenst te maken van het online retourformlier dan heeft u de mogelijkheid om het Modelformulier voor herroeping uit te printen, in te vullen en mee te sturen met het retour. 

U mag uw product ook terugbrengen naar onze winkel aan de Turfsteker 49, 8433 HT in Haulerwijk.

Aankoopbedrag terugstorten

Uw aankoopbedrag storten we zo spoedig mogelijk terug, doorgaans binnen 3 werkdagen, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding. 

U heeft uw product langer dan 180 dagen en bent toch niet tevreden

Daar komen we samen wel uit. Neem a.u.b. contact met ons op en we bekijken of we een oplossing voor u hebben.

Uw product is defect, en nu?

Als uw product defect is verzoeken we u om een retourformulier in te vullen, waarna we u een retoursticker sturen om het defecte product terug te sturen. Wanneer het defecte product bij ons is ontvangen, wordt er door een monteur gecontroleerd en gerepareerd. Wanneer na controle door de monteur blijkt dat het product niet te repareren is, wordt er uiteraard een vervangend product naar u terug gestuurd. U heeft in de meeste gevallen een gerepareerd of vervangend product binnen 3 tot 5 werkdagen alweer terug!

Na 180 dagen toch een defect?

Neem dan contact op en we komen samen tot een oplossing (kijken naar de mogelijkheden).

Heeft u nog vragen?

Neem a.u.b. contact op voor al uw vragen. We zijn telefonisch bereikbaar via 03 808 3168 of via e-mail: klantenservice@datona.nl.

loader