Nu korting op het gehele assortiment!

-20%

Gebruik de kortingscode 'SALE24'

Opruimen en bewaren van onderdelen van auto’s en motoren

Wat is er nou mooier dan het sleutelen aan auto’s of motoren? Lekker met de handen aan oude auto’s of snelle tweewielers werken. Maar aan deze sleutelwerkzaamheden zit voor veel mensen ook een minder leuke kant: het opruimen van onderdelen van auto’s en motoren. Het is wel belangrijk om dit op een goede manier te doen. Iedereen die regelmatig aan auto’s of motoren sleutelt, weet met hoeveel verschillende onderdelen en gereedschappen je te maken krijgt. Deze moeten netjes opgeruimd en bewaard worden, anders raak je binnen de kortste keren belangrijke onderdelen kwijt. En het kwijtraken van onderdelen is nog veel minder leuk dan het opruimen ervan.

Net als bij het sleutelen aan auto’s en motoren, geldt bij het opruimen van onderdelen: een goed begin is het halve werk. Wanneer je al je auto- en motor onderdelen op de juiste manier bewaard, zul je voortaan alles makkelijk terug kunnen vinden. Hiervoor heb je slim ingerichte  opbergsystemen nodig. Verschillende onderdelen vragen om een uiteenlopende aanpak.

Het opbergen van auto- en motorgereedschap

Om te beginnen is het belangrijk om te denken aan een goede opbergplek voor al je auto- en motorgereedschap. Iedere sleutelaar heeft namelijk allerlei gereedschap nodig om de onderdelen van auto’s en motoren los te halen en weer te monteren. Gereedschap vind je in vele soorten en maten. De oplossing voor het opbergen van gereedschap moet hierbij aansluiten. Gelukkig is er voor iedere sleutelaar wel een passende gereedschapswagen, - trolley of -kist te vinden. Hierin berg je al jouw auto- en motorgereedschap eenvoudig op.

Auto’s en motoren kunnen natuurlijk op verschillende plekken in je garage staan. Houd hier rekening mee wanneer je zoekt naar een kist voor je gereedschap. Een gereedschapswagen of -trolley kun je moeiteloos door heel je werkplaats manoeuvreren. Ideaal voor de monteur of hobbyist die aan voertuigen sleutelt! Je zet de trolley of wagen simpelweg naast de auto of motor en kunt meteen aan de slag. Al je gereedschap heb je altijd bij de hand.

Opbergen en sorteren van auto- en motor onderdelen

Het opbergen en sorteren van auto- en motor onderdelen kun je het beste met een slim opbergsysteem doen. In een opbergsysteem kun je allerlei onderdelen sorteren en bewaren. Leg bijvoorbeeld nieuwe oliefilters, afdichtingsrubbers of lampjes in een opbergbak. Zo’n opbergsysteem is met name handig voor de wat kleinere onderdelen, maar het opbergen van onderdelen met middelgrote afmetingen hoeft ook zeker geen probleem te zijn.

De opbergbakken van de rekken hebben verschillende groottes. Net als gereedschapswagens en -trolleys kan het handig zijn om een opbergsysteem op wielen te gebruiken. Alle nodige onderdelen heb je dan altijd bij de hand. Onderdelen die je even niet meer nodig hebt, leg je op de juiste plek in het opbergrek.

Kwijtraken van bouten en moeren is verleden tijd

Tijdens het sleutelen aan auto’s en motoren krijg je met veel bouten en moeren te maken. Deze bouten en moeren kun je makkelijk kwijtraken. Ze zijn klein, onopvallend en rollen zomaar weg. Vervelend, want de bouten en moeren van auto’s en motoren hebben vaak specifieke afmetingen. Het vinden van een nieuw exemplaar kan lastig zijn en kost veel tijd. Gelukkig is het zeer makkelijk om te voorkomen dat je bouten of moeren kwijtraakt.

Een magneetschaal houdt alle bouten of moeren stevig vast. Ze kunnen niet meer wegrollen of aan je aandacht ontsnappen. De oplossing is eenvoudig maar erg effectief. Magneetschalen zijn onmisbaar voor iedereen die aan auto’s of motoren sleutelt.

Gereedschapskist met 9 laden - zwart
Gereedschapskist met 9 laden - zwart
€ 269,00
Voor 20:00 besteld, dinsdag in huis
Verrijdbare gereedschapstrolley - zwart
Verrijdbare gereedschapstrolley - zwart
€ 149,00
Voor 20:00 besteld, dinsdag in huis
Werkplaatskast PRO met 2 deuren - zwart
Werkplaatskast PRO met 2 deuren - zwart
€ 399,00
Voor 20:00 besteld, dinsdag in huis
Verrijdbaar opbergsysteem met 60 voorraadbakken
Verrijdbaar opbergsysteem met 60 voorraadbakken
€ 169,00
Voor 20:00 besteld, dinsdag in huis
Reserveer
20-delige bakkenset met 5 muurrails
20-delige bakkenset met 5 muurrails
€ 25,00
Verwachte levertijd is 04-06-2024

Geschreven door Rintje Ritsma op 6 January 2023

Lees ook

  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd

  • Gratis retourneren binnen 180 dagen

  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf