20% korting op alles

-20%

Gebruik de code 'DAT25'
  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

  • Voor 20.00 besteld, morgen gratis bezorgd

  • Gratis retourneren binnen 180 dagen

  • Betalen zoals u wilt, vooraf en achteraf

Meubels zandstralen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Meubels zandstralen

U kent het vast wel. U wilt uw kast in de lak zetten maar u heeft absoluut geen zin om de hele middag te staan schuren. De grotere stukken zijn nog wel te schuren met een schuurmachine, maar de hoekjes, houtsnijwerk en andere lastig te bereiken plekken moeten toch echt met de hand gedaan worden. Dit is tijdrovend en vervelend werk en het levert vaak maar minimaal resultaat op.

1. Waarom zandstralen?

Bij zandstralen heeft u hier geen last van. Met een mobiele straalketel kunt u snel en eenvoudig meubels of een trap zandschuren en wordt werk als meubels opknappen of traprenovatie een stuk gemakkelijker. Daarnaast heeft u geen last van de vervelende hoeken en het lastig houtsnijwerk dat u vaak tegenkomt tijdens het opknappen van meubels. Aangezien u zelf de werkdruk van de zandstraler kunt instellen, kunt u van lichte tot zware werken eenvoudig in korte tijd zandschuren zonder de houten onderlaag daarbij te beschadigen. Daarnaast kunt u het eindresultaat van de ondergrond van het meubelstuk makkelijk bepalen door te kiezen uit de verschillende soorten straalmiddel die wij verkopen. Zo zou u kunnen kiezen voor Speedblast voor een ruwer resultaat en Straalgrit - voor houtstralen voor een fijn en glad resultaat.

2. Wat heb ik nodig?

Om uw meubels te kunnen opknappen met een zandstraler, zijn een paar dingen belangrijk om aan te schaffen. Sommige producten zoals de straalpistolen en nozzles leveren wij altijd gratis bij onze straalketels.

 

Straalketel
Voor het zandstralen van meubels raden wij een straalketel aan. Aangezien meubels vaak groot zijn passen ze niet in een straalcabine. Met een straalketel kunt u van een keukenstoel tot en met een complete trap eenvoudig opknappen. Straalketels leveren wij altijd met de daarbij horende straalpistool en nozzles.

Compressor
Om met een straalketel of straalcabine te kunnen zandstralen is er een bepaalde luchtdruk nodig. Wij raden u daarom aan om met een compressor van minimaal 100 liter te werken. Voor grotere straalcabines zult u ook grotere compressoren nodig hebben.

Straalpistool (wordt geleverd bij de straalketel)
Deze komen in verschillende soorten en maten. Bij het uitkiezen van een straalpistool is het vooral belangrijk om te kijken met wat voor straalketel of straalcabine u wilt zandstralen.

Nozzles (wordt geleverd bij de straalketel)
De nozzle is het gedeelte aan het einde van het straalpistool waar het straalzand doorheen wordt geschoten. Om slijtage van het pistool te voorkomen is het belangrijk dat de nozzle vaak genoeg wordt vervangen.

Straalmiddel
Het straalmiddel is onder te verdelen in twee soorten. Eénmalig straalmiddel en meermalig straalmiddel. Eénmalig straalmiddel breekt snel af en is daarom alleen te gebruiken met een straalketel. Meermalig straalmiddel breekt daarentegen minder snel af en is daarom te gebruiken voor zowel straalketels als straalcabines.

3. Aanschaf juiste straalcabine/straalketel

Waar u bij de aanschaf van een straalketel vooral op moet letten, is wat en waar u wilt zandstralen. Als u grote meubelstukken of deuren wilt zandstralen is het verstandig om voor een grotere straalketel te gaan. Zo kunt u langer doorgaan zonder te hoeven verwisselen. Als u kleinere meubelstukken wilt opknappen, kunt u ook een kleinere straalketel gebruiken. Als u binnen wilt zandstralen, zoals bij bijvoorbeeld een trap tijdens een traprenovatie, is het verstandig om een straalketel met afzuiging aan te schaffen. Dan hoeft u zich ook geen zorgen te maken over overmatig stof overal in uw werkplaats.

4. Welk straalmiddel kan ik gebruiken?

 

Straalmiddel komt in verschillende soorten en maten die allemaal verschillende eigenschappen hebben. Om u een zo breed mogelijke keuze te geven bieden wij een assortiment aan van maar liefst 6 soorten straalmiddel. Bezoek onze pagina over straalmiddelen als u meer te weten wilt komen over straalmiddelen en hoe u een keuze kunt maken voor het zandstralen.

5. Kan ik zelf zandstralen?

Jazeker. Zandstralen is zeer makkelijk zelf te leren en vereist geen bijzondere skills of vaardigheden. U hoeft dan ook geen professional in te huren en kunt gemakkelijk zelf aan de slag gaan.

6. Wat kan ik zandstralen?

Als u de benodigde apparatuur in huis heeft zijn de mogelijkheden oneindig. Zo kunt u van verschillende soorten hout, naar beton, aluminium en ijzer zandstralen. Wat u kunt zandstralen hangt voornamelijk van het straalmiddel af. Op de pagina over straalmiddelen kunt u alles te weten komen wat u moet weten over straalmiddelen.